joi, 12 aprilie 2012

Importanța studierii limbilor


Are sens să studiezi o altă limba atunci când sunteţi siguri că va veţi folosi de dansa în mod regulat. Acest lucru poate fi cititirea literaturii de specialitate sau periodice, vizionarea sau ascultarea diverselor programe, filmuri, cărţi-audio, comunicarea cu vorbitori nativi.

Utilizarea regulată e necesară, în primul rând, pentru a aduce abilităţile voastre la nivelul de cunoaştere a limbii, şi în al doilea rând, pentru a menţine aceste abilităţi la acela-şi nivel.

E imposibil să aduci competenţele lingvistice la nivelul vorbirii libere folosind doar materiale de studiere (cursuri, manuale etc.) . Materialele de training sunt doar un fumdament , care permite în continuare o studiere independenţa. Motivul e că aptitudinile lingvistice sunt un număr foarte mare de fraze şi expresii memorate de care aveţi nevoie pentru înţelege diferite contexte. Acordaţi atenţia faptului că nivelul de cunoaştere a limbii depinde de frecvenţa utilizării sale. Pentru a atinge un anumit nivel de cunoştinţe, este necesar să folosiţi limba cât mai des. În cazul în care intensitatea de utilizare a limbii scade, scad şi competenţele lingvistice .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu